I et tverrfaglig samarbeid er det viktig å være bevisst på egen og andres kompetanse. Du må vite hva du selv har kompetanse og myndighet til å utføre, og hva du skal overlate til andre.
I barnehagen jobber det personer fra forskjellige yrkesgrupper. På min avdeling er det en førskolelærer, en barne- og ungdomsarbeider og en assistent. Disse tre er de som jobber der fast. Hver onsdag jobber det også en assistent til der.
Jeg vil også tro at barnehagen har kontakt med en logoped, pga at et av barna har problemer med talen.
Hver uke må jeg samarbeide med forskjellige yrkesgrupper. Forrige tirsdag laget vi fuglemat i barnehagen sammen med barna. Her måtte de ansatte samarbeide om å planlegge, gjennomføre og evaluere for å finne ut om dette fungerte/ikke fungerte, slik at det eventuelt kan gjøres igjen.
De minste barna er spente på å lage mat til "pip-pipene"
I flere uker har barnehagen samlet opp tomme yoghurt-begre fra barnas lunsj.
For å kunne henge opp fuglematen i trærne må man ha en tråd. Her knytte vi en tråd rundt en kongle som vi la i bunnen av yoghurtbegeret.
De minste barna liker å prøve å se hva de kan få til selv.
Barna synes det var spennende å se på, selv om frøene så litt rare ut.
Fotografering blir brukt aktivt til dokumentering av det de gjør, og slik at foreldrene enkelt kan følge med på hva som skjer i barnehagen.
Etter at vi tok fuglefrøene i bollen, måtte vi blande det med smeltet og avkjølt delfiafett. Etter en stund, når fettet stivner igjen, vil fuglematen henge sammen.
De minste barna synes dette var ekstra spennende.
...Og SÅ var endelig fuglematen ferdig og klar til å bli hengt opp i trærne!
-Ingvild